Ovládání pravým tlačítkem myši

Jste zde:
Odhadovaný čas přečtení: 3 min

Rychlý přístup k funkcím ClickWeb Editoru

Vždy, když kliknete pravým tlačítkem myši na něco uvnitř ClickWeb Editoru, ať už je to modul, řádek nebo sekce, objeví se seznam různých kroků, které mohou být provedeny. Tyto akce zahrnují: Přejmenovat, Uložit do Knihovny, Undo a Redo, Deaktivovat. Zamknout, Sbalit a Rozbalit, Kopírovat a Vložit a Náhled. Je možné, že jste již obeznámeni s mnohými z těchto funkcí a vězte, že, byly přidány do ovládání pravým tlačítkem myši pro vaše pohodlí! Tímto způsobem nemusíte jít až do nastavení modulu pro přístup k běžně používaným funkcím. Některé funkce jsou však jedinečné jen pro kliknutí pravým tlačítkem myši a jsou k dispozici pouze při jeho kliknutí. Patří mezi ně: Kopírovat a Vložit, Zamknout, Sbalit a Deaktivovat.

Přejmenování

Jakýkoli modul, řádek či sekce mohou být pojmenovány. Tento název se objeví v Editoru a lze jej použít k identifikaci položky na stránce. Při úpravách velkých stránek vám to může pomoci při organizaci prvků uvnitř. Například pokud máte 20 různých textových modulů na stránce, možná budete chtít, aby měl každý z nich jméno, takže budete vědět, který to je, než začnete s jeho nastavením.

Uložit do Knihovny

Možnost uložit prvek do ClickWeb Knihovny byla přidána do ovládání pravým tlačítkem myši pro vaše pohodlí. Pomocí této funkce můžete uložit položky do Knihovny, aniž byste museli otevřít příslušné pole nastavení..

Undo a Redo (Zrušit/Obnovit)

Jakákoliv akce, kterou v rámci ClickWeb Editoru uděláte, může být zrušena (undo) a každá undo akce může být také znovu provedena (redo). Undo a Redo ovládací prvky, které jsou k dispozici i pomocí Undo a Redo tlačítka v horní části rozhraní ClickWeb Editoru, jsou přístupné při kliknutí pravým tlačítkem.

Zakázat

Deaktivace je možnost, která je k dispozici pouze prostřednictvím ovládání pravým kliknutím myši. Jakýkoli modul, řádek nebo sekce mohou být deaktivovány. Jakmile je položka deaktivována, nebude se již zobrazovat na stránce na frontendu vaší webové stránky. Nicméně, položka zůstane aktivní uvnitř rozhraní ClickWeb Editoru. Deaktivace je způsob, jak odstranit věci z front-endu, aniž byste  je ve skutečnosti odstranili z editoru. Mohou pak být v budoucnosti znovu aktivovány. Položky, které byly deaktivovány,se objeví v editoru jen v 50% jasu, aby bylo jasné, že byly deaktivovány.

Zamknout

Uzamčení je funkce, která je k dispozici pouze prostřednictvím ovládacích prvků pravého kliknutí myši. Jakmile byla položka uzamčena, nelze ji přesunout, upravit nebo odstranit, dokud nebude odblokována. Pouze uživatelé s rolí správce mají možnost položky zamknout a znovu odemknout. To znamená, že můžete přiřadit vašemu klientovi menší roli, jako je například Editor, a oni nebudou moci upravovat libovolnou položku, která byla uzamčena. To je skvělý způsob, jak kontrolovat, co vaši klienti mohou a nemohou upravovat. Často budete chtít uzamknout vše kromě textových modulů, například to, co by umožnilo vašim klientům upravovat jejich obsah, ale nebude jim umožněno upravit nastavení pokročilejších modulů.

Sbalit a Rozbalit

Sbalení je funkce, která je k dispozici pouze při kliknutí pravým tlačítkem myši. Jakákoliv sekce nebo řádek mohou být sbaleny v rámci rozhraní editoru. Pokud byla položka sbalena, child prvky v ní budou skryty a řádek nebo sekce se sbalí do menšího obdélníku. Pokud pracujete s velmi velkými stránkami, tak sbalené položky, které jste dokončili, vám umožní pracovat mnohem lépe a pohodlněji v rámci této stránky.

Kopírovat a vložit

Kopírování a vkládání je další funkce, která je k dispozici pouze prostřednictvím ovládání pravým kliknutím myši. Můžete kopírovat modul, řádek nebo sekci z jedné oblasti, a potom je vložit do jiné. Můžete dokonce zkopírovat a vložit položky z jedné stránky na jinou. To vám může ušetřit soustu času, a může to být často mnohem pohodlnější než ukládání položek do Knihovny (zvláště, když chcete použít tuto položku na nové stránce jen jednou).

Náhled

Možnost náhledu položek v editoru byla přidána do ovládání pravým tlačítkem myši pro vaše pohodlí. Při výběru této možnosti náhledu položky můžete získat rychlou představu, jak vypadá určitý prvek v rámci editoru, bez toho, abyste museli zobrazovat náhled celé stránky na frontendu.

Pomohl Vám tento článek?
Ne 0
Zhlédnutí: 22